Carta oberta a la Fe, llibretera de l'Espolsada i amiga

La prèvia: aquest apunt hauria de ser un vídeo, que és el que en el seu moment va demanar la Fe per a celebrar els primers 10 anys de vida de la seva llibreria, l'Espolsada. Òbviament, això que seguirà ara no té res de vídeo, però per «mirar de compensar la desobediència en el compliment del deure», diré que està escrit des del cor...

Benvolguda Fe,
Des del moment que vaig ser conscient que aquest mes de febrer celebrem els 10 anys de l'Espolsada, vaig començar a pensar en tot el que volia dir-te sobre el que significa per a mi, no només la teva llibreria, sinó la teva amistat.

És per això que he volgut recuperar els nostres correus electrònics de fa una pila d'anys, quan les dues teníem més temps per llegir-nos als blogs, per deixar-nos comentaris... I quan tu tenies clar que volies muntar un club de lectura a l'Espolsada i em demanaves consell.

Amb el club engegat, recordo especialment les sessions dedicades a En lloc segur de Wallace Stegner, traduït per la nostra admirada Dolors Udina, i a Stoner de John Williams, en l'excel·lent traducció d'Albert Torrescasana.

Anar fins a l'Espolsada sempre és un plaer, per veure't i gaudir de totes les activitats que ens proposes. I també per compartir la vetllada amb el teu «dream team» (o les noies de l'atrezzo!) que, en aquests 10 anys, m'han acabat fent sentir com si fos una més de l'equip (malgrat no ser-hi sempre que m'agradaria!).

Però torno als correus, perquè al llarg d'aquests 10 anys no només hem viscut «de llibres», també ens hem escrit i ens hem vist per compartir pors, il·lusions, noves feines... I el més important: l'aventura de ser mares!

Suposo que els teus nervis ara mateix t'estan jugant una mala passada, com cada vegada que organitzes un sarau dels teus, però t'asseguro que demà serà increïble, perquè ens aplegarem taaaaaanta gent a la Plaça de l'Espolsada que la festa es recordarà per molts i molts anys!

Gràcies per tot, Fe!

Salut i bons llibres,

SU

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Club de lectura: m'agrada

Revista Rosita

Club de lectura virtual de «Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent»